kuvia | tuloksia | linkkejä

Ajankohtaista

Menestyitkö kilpailuissa, haluatko kertoa erilaisista tapahtumista? Seuralaiset, ottakaa yhteyttä suvitsu@gmail.com, jos haluatte päivitystä ajankohtaista sivulle!

Kisaviikonlopun tulokset

Kiitos kaikille jotka tekivät viikonlopun kilpailut mahdollisiksi, eli mm. kilpailijat, talkoolaiset, tuomarit ja sponsorit. Alla tulokset molemmilta päiviltä.

Estekilpailujen 9.8.2014 tulokset
Koulukilpailujen 10.8.2014 tulokset
Vakka-Cup tulokset

Estekilpailujen lähtöluettelo

10.8. järjestettävien estekilpailuijen lähtölistat Tervetuloa kaikki kisaamaan ja katsomaan, toki seuralaisia kaivataan myös talkoilemaan.

Lähtölistat
Kilpailijatiedote

Koulukilpailujen lähtöluettelo ja aluekartta

9.8. järjestettävien koulukilpailuijen lähtölistat Tervetuloa kaikki kisaamaan ja katsomaan, toki seuralaisia kaivataan myös talkoilemaan.

Lähtölistat
Kilpailijatiedote

MySeRa 20v juhlakilpailut: Seuratason koulu- ja estekilpailut Taivassalossa 9-10.8.

Tervetuloa talkoilemaan tai kisaamaan seuratason koulu- ja estekilpailuihin Taivassaloon 9-10.8.Lauantaina 9.8. kilpaillaan kouluratsastuksessa tutustumisluokan kouluohjelma (rata b) - heA ja samalla ratsastetaan Vakka Cupin 1. osakilpailu. Estekilpailut sunnuntaina 10.8. tasolla 40cm - 90cm, kilpailuissa ratsastetaan myös Vakka Cupin finaali.

Ilmoittautumiset molempiin ensisijaisesti Kipan kautta, josta myös kutsut löytyvät. Kipa > seurakilpailu sarakkeen alta > Kouluratsastus/esteratsastus > Lounais-Suomi > 9./10.8.2014 MySeRa/Taivassalo

MySeRa onnittelee Milkaa Lounais-Suomen aluemestaruus pronssista

Milka Kaitanen hevosellaan Libre Z sai Lounais-Suomen aluemestaruus pronssia ja edustuspaikan syksyllä Lounais-Suomen aluejoukkue mestaruuksiin! MySeRa onnittelee Milkaa ja toivoo jatkossakin kisamenestystä parille.

Kiitos kaikille rotunäyttelyyn osallistuneille!

Mysera järjesti shetlanninponiyhdistyksen länsirannikon jaoston kanssa kesäkuun alussa shelanninponien rotunäyttelyn. Kiitos kaikille talkoolaisille sekä osallistujille. Tulokset löytyvät shetlanninponiyhdistyksen sivuilta osoitteesta http://www.shettikset.com.

Qualis Rexille menestystä kilpailuista!

Qualis Rex sijoittui ensimmäisessä kansallisessa startissaan Salo Horse Showssa 110 cm nuorten hevosten luokassa sijalle 1. (arv. A.1.0). Rex lunasti myös paikan noviisisarjan (avoinna 4-5 vuotiaille hevosille) finaaliin Luvialla 8.6 sijoittumalla nuorten hevosten 90 cm luokassa sijalle 1. (arv. A.1.0). Kuvat Salosta Racing Trophy luokasta 110 cm avoinna 2009 syntyneille hevosille.Kuvaaja Sini Tikkanen 2014

Avoin koulurataharjoittelu 26.- 27.7.

Myseran kouluaidat kasataan jälleen kouluradaksi Marrun kentälle (Järvenkalliontie 185, 23100 Mynämäki) 26.- 27.7.2014. Harjoittelu on avoin kaikille, vapaaehtoinen maksu tämän viikonlopun ajan. Muuna aikana kenttävuokra Marrun hinnastojen mukaan!.

Kiitos kaikille rotunäyttelyyn osallistuneille!

Mysera järjesti shetlanninponiyhdistyksen länsirannikon jaoston kanssa kesäkuun alussa shelanninponien rotunäyttelyn. Kiitos kaikille talkoolaisille sekä osallistujille. Tulokset löytyvät shetlanninponiyhdistyksen sivuilta osoitteesta http://www.shettikset.com.

Matoilta!

Milka Kaitaselle hienoja sijoituksia alkuvuonna

Milka Kaitanen hevosellaan Whisper II eli tutummin Väne sijottu DR-Teamin seurakisoissa 16.3. helppo C 2.sijalle prosenteilla 66,8 ja ja K.n.Specialissa pari saavutti voiton prosenteilla 66,4. Laitilassa aluekisoissa pari starttasi 12.4. Vänen ensimmäinen A prosenteilla 57,9. Milka kisaa myös hevosellaan Libre Z ja pari aloitti kauden 20. päivä KaKen iltakisoista sijottuen 0-0 radalla 90cm kolmanneksi ja metrissä ottaen yhden harmittavan puomin.

Shetlanninponien rotunäyttely tulossa!

MySeRa on mukana järjestämässä shetlannin ponien rotunäyttely 7.6. Mietoisten aseman koulun kentällä. Tervetuloa seuraamaan tapahtumaa! Paikalle ilmoittautunut n. 50 shetlanninponia ympäri Suomen, lisäksi kymmenkunta lasta kilpailee junior- ja minihandleriluokissa.

Match Show tulokset!

Mukava näyttelypäivä takana. Kiitos kaikille talkoolaisille sekä sponsoreille ja tietenkin osallistujille. TULOKSET Match show 2014

Mätsärin 4.5. osallistujalista sekä aikataulu

Luokat:
1. Ponit, n. klo. 10.00
2. Hevoset, n. klo 11.45
3. Nuoret (0-3v.), n. klo 13.45
BIS-kehä, n. klo 15.00

Kehään meno tapahtuu osallistujalehtisen mukaisessa numero järjestyksessä. Kysythän kansliasta mahdolliset viime hetken poisjäännit.

Joka luokassa pariarvostelujen jälkeen on luokan sinisten kehä, josta valitaan 1-2 hevosta punaisten kehään. Punaisten kehästä valitaan luokkavoittajat (1-3) jotka jatkavat päivän päätteeksi olevaan BIS-kehään. BIS-kehässä valitaan lisäksi tyylikkäin esittäjä ja paras juniorhandler (alle 15v.).

Erikoispalkinnot jaetaan seuraavasti:
Luokan 1 jälkeen: Paras connemara, pirtein poni
Luokan 2 jälkeen: Paras Lämminverinen ja Irlannincob
Luokan 3 jälkeen: Paras Suomenhevonen ja Shetlanninponi
Joka luokasta valitaan tuomarin erikoispalkintojen saajat.

Muistathan siis kuunnella kuulutuksia.

Luokka 1.

1 Maja IV
2 Bettan
3 Valencia
4 Osenta
5 Dalsgårds Darky
6 Bäckens Miss-Anna
7 Puutarhan Basilica
8 Purolan Waldo
9 Rudolf
10 Carla
11 Cleos Fay Fenella
12 Crossowen Diamond
13 Callardo
14 Midget
15 Metsälehdon Myy
16 Vhirka
54 Hissunkissu

Luokka 2. 
17 Go Hoss Go
18 Nose Out Kemp
19 King Star
20 Hot Proof
21 Virginie
22 Denzel Savage
23 April Dawn
24 Lauges Fantasiah DK
25 Betacci
26 Viktorija
27 Hispano LV
28 Minette's Memory
29 Pumpuli Salama
30 Kankalon Ilona
31 Peakhill's Angel
32 Suvi Salsa
33 Jerinda
34 Asteroidi
35 Kartio
36 Hilun Viilari
53 Rannapoiss


Luokka 3 
37 Ponikujan Friidu
38 Tallbos Filippa
39 Safira fra Alfahlid
40 Larkhill's Veronica
41 Luki
42&43 POISSA
44 Hindelstorp´s wonder why
45 Sapaly Gelingyz
46 Pallas Olles Vuoigna
47 Vuohimäen Tarot
48 Sun Helmi
49 Maarian Lilja
50 Kankalon Regina
51 Likan Legenda
52 Maarian Sampo

4.5. pidettävä match show täynnä!

Myseran 4.5. pidettävä match show on täynnä. Vielä otetaan kuitenkin jonoon hevosia, jos tuleekin peruutuksia. Kysele siis peruutuspaikkoja! Toivomme myös että jo osallistuneet ilmoittavat hyvissä ajoin, jos eivät pääsekkään paikan päälle.

Mysera haluaa onnitella Hanna-Leenaa ja Vappu-ponia menestyksekkäästi alkaneesta kisakaudesta!

Hanna-Leena Ohtonen ponilla Vhirka "Vappu" on aloittanut kisakauden 2014 hienosti. 16.3 Raumalla DR-teamin harjoituskoulukisoissa pari saavutti Helppo C:2:sta voiton prosentein 68,41% ja Helppo B K.N.Special:Sta toisen sijan prosentein 64,40%. Myös 29.3 seuratason kolukilpailuissa Laitilassa, jossa pari saavutti jaetun 7.sijan Helppo C:1 luokasta prosentein 62% ja Helppo B K.N.Special jaetun voiton prosentein 66%. Onnea ja menestystä jatkoon!

Toimihenkilöinä kansainvälisissä kisoissa

Seuramme jäsenet Riina Järvinen ja allekirjoittanut olimme 29.3. Jokioisilla matkaratsastuksen kansainvälisissä kilpailuissa. Osallistujia oli viidestä maasta, FEI-eläinlääkäreitä ja tuomaristoa vielä useammasta. Päivän pääluokat olivat CEI* 120km senioreille sekä CEI* 120km nuorille ratsastajille. Hevoset ovat tällä tasolla arabialaisia täysverisiä.

Pääluokat alkoivat klo 6 ja suoritusaikaa oli 12h. Urakka koostui neljästä etapista, jota kutakin seurasi eläinlääkärin tarkastus ja pakollinen lepotauko. Hevoset olivat huippuunsa valmennettua eliittiä, mutta eipä ratsastajien ja huoltojoukkojenkaan kuntoa ja taitoa sovi väheksyä.

Kv-kisoissa on tarkat säännöt koskien kaikkea kisapaikalla tapahtuvaa toimintaa hevosten huollosta ja hoidosta alkaen. Tallialue on myös suljettua ja valvottua tilaa. Sieltä löytyvät niin hevosten lääkinnällistä hoitoa varten varatut tilat kuin doping-seurantakarsina. Maaliin tullessa ratsukon arvioi kolme eläinlääkäriä. Heidän suljettu äänestystulos ilmoitetaan tuomaristolle ja näin selviää, saako hevonen suorituksen kisasta. Lisäksi stewardit tarkkailevat hevosia kaikkialla. Stewardin tunnusliivit päällä avautui aitiopaikka kaikkeen toimintaan hevosten ympärillä. Tällä kertaa 2/3 kilpailijoista sai tuloksen. Suuri hylkäysten ja keskeytysten määrä puhuu hevosten hyvinvoinnin puolesta, vaikka taatusti kirpaisee osuessaan kohdalle.

Toimihenkilöinä pääsimme mukaan kaikkeen. Riina tarkkaili reitin varrella sitä, että kilpailijat kulkevat merkittyä reittiä. Reitiltä poikkeaminen johtaa hylkäykseen tai sanktioihin. Hän pääsi myös seuraamaan maaliin tulevia ratsukoita sekä eläinlääkäreiden toimintaa aitiopaikoilta. Minä tein stewardi-harjoittelun toimimalla lähtöportilla ajanotossa ja ratsukoita lähettäen. Ratsukoita saikin ohjeistaa monella eri kielellä. Tuomaristolle raportoin tarkoin englanniksi havainnot, jotka saattoivat vaikuttaa ratsukon hyväksymiseen tai hylkäämiseen.

Kisaorganisaation seuraaminen sisältäpäin oli innostava kokemus. Tämä auttoi myös ymmärtämään kansallisten sääntöjen yhdenmukaistamista FEI:n sääntöjen kanssa. Päällimmäiseksi jäi kuitenkin kaukaa matkustaneiden hevosten upeat suoritukset. Taisimme päästä näkemään hevosurheilua yhdeltä sen huipuista.

- Maria-Katariina Leinonen

Ensikertalaisen mietteitä

Minulla ei ollut matkaratsastuksen mitään kosketusta ennen näitä kisoja, ja ehkä ihan hiukan saattoi jännittää, mitä päivä tuo tullessaan. Innolla lähdin kuitenkin mukaan toimihenkilöksi, ja koitin jo ajomatkan aikana imeä itseeni kaiken mahdollisen tiedon, jota Marru lajista kertoi.

Jännittäminen oli kuitenkin turhaa. Alkuun olin toki aivan hukassa, mutta opin päivän aikana valtavasti ja jo aiemmin orastanut kiinnostus lajia kohtaan kasvoi hurjasti. Toimihenkilöporukka otti tällaisen ummikon todella hyvin huomioon, he jaksoivat vastailla kysymyksiini ja kertoilla omia kokemuksiaan. Eläinlääkäreiden työskentelyä olisin voinut seurata vaikka koko päivän. He ilmiselvästi osasivat hommansa, sen verran tehokasta ja tarkkaa työ oli. Oli myös hienoa nähdä ratsastajien ja huoltajien riemu, kun hevonen sai lopputarkastuksessa hyväksytyn tuloksen - treenaaminen ei ole ollut turhaa.

Yhteenveto ajatuksista: Mä haluun kans! Illalla oli vielä pakko etsiä SRL:än sivuilta matkaratsastuksen säännöt ja lueskella niitä, vaikka aamuneljän herätys ja ulkona vietetty päivä painoivat silmissä aika raskaina...

- Riina

Match Show kutsu julkaistu sekä heppakerho alkaa!

Match show järjestetään tänäkin vuonna 4.5. kutsu on nyt julkaistu ja osallistujia kaivataan! Lisätiedot: Match show 2014

Myseran heppakerho starttaa jälleen! Nyt lapset joukolla mukaan. Lisätiedot: Heppakerho

Yleiskokous ja aluelupakoulutus

Mynämäen Seudun Ratsastajien sääntömääräinen yleiskokous pidetään 25.2.2014 klo 17.30 Mietoisten VPK:n kerhotiloissa, Kirkkotie 14, Mietoinen.

Kokouksen jälkeen Kirsi Siivonen pitää sääntökoulutuksen. Koulutus pitää olla käytynä jos haluaa kilpailla aluetasolla, koulutus on hyvä myös seuratasolla kilpaileville ja heidän vanhemmilleen. Koulutus on kaikille avoin, mutta seuralaisille maksuton. Koulutus pyritään viimeistään aloittamaan klo 18.15.

Mysera palkitsi jäseniään pikkujouluissa 2013

Mynämäen Seudun Ratsastajien pikkujoulujuhlassa palkittiin menestyksekkäästi seuraa edustaneita ratsukoita. Esteratsastuksessa palkittiin 14-vuotias Lassi Immonen hevosellaan Cheng Long. Ratsukko nousi 90cm luokista 120cm tason luokkiin kauden aikana. Kouluratsastuksessa Eija Puisto ponillaan Carla kuittasivat Lounais-Suomen harrastemestaruudessa pronssia. Kenttäratsastuksessa Milka Kaitanen hevosellaan Libre Z tekivät hienon avauksen kenttäkilpailu-urallaan sijottumalla kolmansiksi niin Liedossa kuin Kangasallakin. Milka edusti seuraa myös koulu- ja esteratsastuksessa hevosillaan Libre Z ja Whisper II ottaen sijoituksia näistäkin lajeista. Matkaratsastuksessa Maria-Katariina Rahkala ja Hispano LV voittivat 50km:n matkoilla. Valjakkoajossa Riitta Tamminen hevosellaan Adel I tekivät hienoa tulosta jo ensimmäisellä kaudellaan. Lisäksi palkittiin Riikka Sonninen ponillaan Bettan hyvästä näyttelymenestyksestä. Tsemppari-pokaali jaetaan vuosittain eniten seuralaisten ääniä saaneelle aktiivijäsenelle. Tänä vuonna sen sai toistamiseen Maria-Katariina Rahkala.

Myseran tapahtumat 2014

Myseran alustavaa tapahtumakalenteria kuluvalle vuodelle on mietitty ja alustavasti on päädytty seuraaviin tapahtumiin: Yleiskokous/sääntökoulutus 25.2., Match Show 4.5. Shetlanninponien rotunäyttely 7.6. ja seuratason koulu- ja estekilpailut 9.- 10.8. Lisätietoa kaikista myöhemmin. Jäsenistöltä kuunnellaan ehdotuksia erilaisiksi luennoiksi, tapahtumiksi jne. Otathan näissä tapauksissa yhteyttä hallitukseen.

Myseran kiittää vuodesta 2013 ja toivottaa onnea kaudelle 2014

Mysera haluaa kiittää vuodesta 2013 jäsenistöään, tapahtumien sponsoreita sekä osallistujia, kiitos kun mahdollistitte meille tämän vuoden. Kaikille tasapuolisesti onnea kaudelle 2014, toivottavasti näemme seuralaiset aktiivisesti tapahtumissa mukana.

Agilityä ja tehtäväratsastusta 23.11.2013

Kiitos kaikille osallistujille ja muille mukana olleille mukavasta. Sää suosi ja radalla nähtiin upeita suorituksia. Tulokset löytyvät täältä: TULOKSET.

Valjakkoajo – miten upeaa on löytää oma laji aikuisena!

Seuraavan tekstin on kirjoittanut Aimon omistaja ja myseran jäsen, Riitta Tamminen. Kiitos!

Adel l.”Aimo” on 2008 syntynyt friisiristeytys, joka tuli osaksi perhettämme syksyllä 2011. Aimo opetettiin ajolle keväällä 2012, vähän sen jälkeen tutustuin itse Myseran hallituksen kehottamana valjakkoajoon Loimaalla, Valmennuskeskus Loimihaassa. Valjakkopaarma puraisi saman tien ja kiinnostus lajiin jäi itämään. Kävin katsomassa Wiurilan kisat – kylmät väreet hiipivät iholla, kun näin ensimmäiset valjakot kouluradalla. Niinpä maaliskuussa 2013 Aimo lähti Loimihakaan ja oli siellä kuusi viikkoa valjakkoajo-opissa. Aimo toimi hienosti eikä ajo-opetusaikana tullut minkäänlaisia vastoinkäymisiä. Hannu Kalalahti starttasi Loimaan seurakisoissa kaikki kolme osakoetta Aimon kanssa, itse toimin groomina. Groomin tehtävässä sain hienon tilaisuuden opetella kilpailun käytäntöjä!

Heinäkuussa uskalsin ensimmäistä kertaa ajaa itse Aimolla Loimihaan valjakkoleirillä ja sen jälkeen se on ollutkin menoa. Koko kesän valmentauduttiin Leena ja Hannu Kalalahden opissa. Meitä pyydettiin aluevalmennusrenkaaseen ja syyskuun lopussa päästiinkin katsastuksesta läpi. Ennen katsastusta osallistuimme seurakisoihin Loimaalla; saimme hyväksytyn tuloksen ja olimme kokonaiskilpailu toisia. Parantamisen varaa jäi paljon ja sen jälkeen päätinkin keskittyä hevosen kunnon kasvattamiseen.

Marraskuussa Hessi-tallilla oli kauden päätöskilpailut, joihin osallistuimme. Olin suoritukseen todella tyytyväinen, kehitystä oli tapahtunut jo huimasti – kiitos säännöllisten valmennusten ja intohimoisten ja ammattitaitoisten valmentajien! Voitimme kokonaiskilpailun – pelkästään koulukokeessa paransimme suoritustamme lähes kymmenen prosenttiyksikköä. Groomina meillä toimii Reija Venho. Aimo on erittäin hyvä valjakkohevonen aloittelevalle kuskille; jännän paikan tullen se ”hyytyy” eikä koskaan pakene paikalta. Kun itseluottamus kasvaa, myös vauhti kovenee. Tällä hetkellä keskitymme johdonmukaiseen kunnonkohottamiseen maastossa ajellen, valmentaudumme lähinnä aluevalmennusrenkaassa sekä jonkin verran sen ulkopuolella. Tulevalta kesältä odotan tiukkaa valmentautumista koulukentällä, välillä voidaan hioa tarkkuutta ja revitellä maratonesteillä. Ja tietenkin testaamme oppimamme kisoissa!

Valjakkoajoon voi tutustua Valmennuskeskus Loimihaassa, jossa järjestetään päivänmittaisia valjakkoajon ABC-kursseja – vaikka tilauksesta. Valmentajinamme toimivat mm. Leena ja Hannu Kalalahti (Loimihaka), Sari Vileniius (Vilesar), Heidi SInda (Hessi-Talli) sekä Ben SImonsen (Savijärven kartano).


Kuvista kiitos Heidi Sinda (1. kuva) ja Anne Sevelius!

Agilityä ja tehtäväratsastusta 23.11.2013

23.11. mysera järjestää agility/tehtäväratsastuskisat Marrun luona. Lisätietoa on lähetetty jäsenistölle sähköpostilla. Tapahtumaan otetaan myös ulkopuolisia osallistujia, lisätietoa: suvitsu@gmail.com

Seuralaisille menestystä kilpailuissa

Milka Kaitanen hevosellaan Libre Z on kauden aikana sijoittunut hienosti kolmessa eri lajissa aluetasolla:
27.7.2013 Ratulla Liedossa aluekenttäsijotus harrasteluokassa (3/22)
24.8.2013 Kangasalalla aluekenttäsijotus harrasteluokassa (3/41)
4.8.2013 Alue-este sijotus 100cm Luvialla (7/43)
3.8.2013 aluekoulu sijotus Salossa He C 69% (2/18)
MySeRa onnittelee Milkaa hienosti kuluneesta kisakaudesta ja toivoo menestystä loppuihin kauden kisoihin!

Seuralaiset ovat myös syksyn aikana menestyneet match showssa hienosti. Hanna-Leenan Magic Phantom oli BIS2 Littoisissa 24.8. ja Marrun Katriina taas loisti Laitilassa 1.9. ollen koko näyttelyn paras. Onnea ja menestystä kaikille seuralaisille ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Estekilpailujen tulokset

Suuret kiitokset niin kilpailijoille kuin toimihenkilöille kivasta kilpailupäivästä! Erityisen suuret kiitokset Junnilan Helille, joka mahdollisti estekisojen pitämisen Taivassalossa!

TULOKSET

Vakka-Cup pisteitä jakautui seuraavasti: (Huom! inhimillisten virheiden vuoksi, muutokset voivat olla mahdollisia)

Poniratsukot:
Ida Kallioinen - Eolina 10p
Noora Ala-Äijälä - Eolina 8p
Ilona Hakoniemi - Toboga Sandas 6p
Aida Suomi - Robin 5p
Valtteri Laukkanen - Scherzino 4p

Hevosratsukot:
Janna Suhonsaari - Kirituli 10p
Juulia Erkkilä - Helppo-Heikki 8p
Emmi Lehtonen - Grazy Will 6p
Maria-Katariina Rahkala - Hispano LV 5p
Jasmin Jalonen - Räppar 4p
Outi Kata - Sarina II 3p
Bettina Liski - Tähti-Loiste 2p
Suvi Saariniemi - Vipsun Urho 1p

Kuvia estekilpailuista osoitteesta: http://suvin.otokset.fi/kuvat/Piia/Seuraestekilpailut+MySeRa/

Estekilpailujen lähtöluettelo ja aluekartta

10.8. järjestettäviin estekilpailuihin saatiin huimasti lähtöjä. Tervetuloa kaikki kisaamaan ja katsomaan, toki seuralaisia kaivataan myös talkoilemaan.

Lähtölistat
Aluekartta (halutessasi tulosta kartta mukaan kisapaikalle, muutamia karttoja löytyy myös kisapaikalta)

Kouluratsastusradan harjoittelua MySeRalaisille 19. - 21.7.

Nyt on Myseralaisten hyvä syy lähteä totuttelemaan hevosiaan kouluaitoihin! Seuran kouluaidat Marrun kentällä (Järvenkalliontie 185, 23100 Mynämäki) perjantaista sunnuntaiseen, kenttä ja aidat ovat avoinna seuralaisille ilman ajanvarausta tai kenttävuokraa kyseisen ajan.

Seuralaiset menestyneet kilpailuissa

Milka Kaitanen hevosella Whisper II sijoittui 4. 90cm:ssä Metsämäessä järjestytyissä estekilpailuissa 12.7. Johanna Kuninkaanniemi hevosellaan Bernando sijoittu Laitilan ratsastajien koulukilpailuissa 4. helppo B luokassa. Onnea ja menestystä kisakaudelle!

Seuratason estekilpailut 10.8. Taivassalossa

MySeRan jo vuotuiseksi tapahtumaksi nousseet syksyiset estekilpailut seuratasolla järjetetään tänä vuonna aimmasta poiketen Taivassalossa, Heli Junnilan luona. Kilpailu käydään 10.8. ja kutsusta tai kipasta voi lukea tarkemmat tiedot. Kutsu: http://mysera.net/e10813.pdf.

Eija Puisto sijoittui harrastemestaruuksissa kouluratsastuksessa

Eija Puisto ponillaan Carla sijoittui kolmanneksi Lounais-Suomen alueen harrastemestaruuksissa (kouluratsastus) hevosratsukoiden sarjassa. Mysera onnittelee Eijaa menestyksestä!

Rotunäyttely sujui hyvin!

Kiitos kaikille mukana olleille, erityiskiitos tapahtuman sponsoreille. Näyttelyn tulokset löytyvät Suomen Shetlanninponiyhdistyksen sivuilta osoitteesta: http://www.shettis.com/. Piia Lerkin ottamia kuvia lähinnä luokkavoittajista osoitteessa: http://suvin.otokset.fi.

Match show & Agility 4.5. Tulokset

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneilla ja tapahtumaa järjestämässä olleille!

Mätsärin ja agilityn tulokset osoitteesta: http://mysera.net/tms4513.pdf.

Kuvia lähes kaikista hevosista tulee mahdollisimman pian osoitteeseen http://suvin.otokset.fi.

Match show & Agility 4.5. Osallistujalistat

Mätsärin ja agilityn osallistujalistat sekä alustava aikataulu löytyvät osoitteesta: http://mysera.net/osallistujat.pdf.

Laitathan sähköpostia jos hevosesi puuttuu listoilta, et saa tiedostoa auki tms. suvitsu@gmail.com

Match show TÄYNNÄ

Mätsäriin saatiin ennätysmäärä osallistujia ja se on jo nyt ennen osallistumisajan loppua täynnä. Hevosia otetaan vielä varasijoille, mutta ethän näissä tapauksissa maksa osallistumistasi ennen kuin olet saanut vastausviestiä asiasta.

Listat tulevat tänne sivuille sekä lähetetään osallistujille 2.5. mennessä.

Näyttelykurssi, Match show 2013 ja hevosagility

Mynämäen Seudun Ratsastajat ry järjestää Mynämäen Aseman koulun kentällä match show:n sekä hevosagilityn 4.5.2013. Kaikki joukolla mukaan, 50 ensimmäistä mahtuu mukaan. Lisätiedot kutsussa: http://mysera.net/ms4513.pdf

Lisäksi 1.5. järjestetään näyttelykurssi kaikille halukkaille, lisätietoa kutsusta: http://mysera.net/nk1513.pdf.

Ilmoitathan jos et saa kutsuja auki, voin lähettää sen myös sähköpostilla. os. suvitsu@gmail.com.

15.4. mennessä näyttelyssä 22 osallistujaa, joista 12 shetlanninponeja. Mukaan kaivataan erityisesti new forestia, connemaraa sekä fwb:tä, jotta saadaan lahjoitetut erikoispalkinnot jaettua!

Maaliskuun uutiset

24.3. järjestettävät harjoitusestekilpailut siirretään, alustavasti ajankohtana tulee olemaan joku huhtikuun viikonloppu. Lisätietoa asiasta myöhemmin kun päivä saadaan päätettyä.

Match Shown (4.5.) tuomari on saatu hankittua ja tuomareiksi lupautuivat Anni Himberg ja Eeva Karvonen. Näyttelykurssin pitää näillä näkymin Suvi Lerkki, jolla on kokemusta näyttelyissä käymisestä, esittämisestä ja valokuvaamisesta useamman vuoden ajalta. Lisätietoa ja mm. kurssin pito paikka selvinnee viimeistään huhtikuun alussa.

MySeRa järjestää jäsenistölleen, tai no jäsenistön hevosilla irtohypytystä. Alustavasti paikka sama mitä harjoitusestekilpailuissa eli Taivassalo. Päivänä varmasti jokin maalis-/huhtikuun arki-ilta. Päiväehdotuksia voi ilmoitella hallituslaisille.

Estekisatunnelmia

Hyvin sujuneet kisat takana ja kaikilla toivottavasti hyvä mieli! Kiitos talkooväelle ja kaikille kilpailijoille sekä onnea puhtaan radan ratsastaneille. Hienoja suorituksia! Kuvia löytyy osoitteesta suvin.otokset.fi

Harjoitusestekilpailut 24.2.2012

Tervetuloa osallistumaan! Kutsu ja lisätiedot: http://mysera.net/re240213.pdf

Soile Kokon luento: Tietoinen ratsastus - klassinen ratsastus 6.3.2013

Soile Kokko luennoi Turussa aiheesta "tietoinen ratsastus - klassinen ratsastus" 6.3.2013. Lisätiedot tapahtumasta http://mysera.net/soilekokko.pdf

Myseran tapahtumat 2013

Harjoitusestekilpailut 24.2 ja 24.3. Mahdollisesti näyttelykurssi 1.5. Match Show 4.5. Shetlanninponien rotunäyttely 9.6. ja seuraestekilpailut 10.8. Lisätietoa kaikista myöhemmin. Jäsenistöltä kuunnellaa ehdotuksia erilaisiksi luennoiksi jne.

Seura kannustaa alue- sekä kansallisentason kilpailijoitaan

Mysera haluaa kannustaa seuraa esille tuoneita ratsukoita maksamalla alueluvat niille ratsastajille joilla on jo viime vuonna ollut aluelupa ja näin ollen edustanut seuraa ks. kilpailuissa. Alueluvat lahjoitetaan seuraaville ratsastajille: Milka, Marru, Hanna-Leena, Eija, Erja sekä Heidi.

Lisäksi Mysera maksaa osan Johannan kansallisesta luvasta.

Kiitos kaikille vuodesta 2012!

Kiitos kaikille seuralaisille kuluneesta vuodesta, palaillaan tarkemmin vuoden 2013 asioihin kun hallitus on ensimmäisen kerran kokoontunut tänä vuonna.

Muistutus jäsenkyselystä

Oletko osallistunut kuluneen vuoden aikana hevosaiheiseen tapahtumaan? Virkistä muistiasi ja kerro meillekin! Aktiivisia jäseniä palkitaan - ilmianna itsesi! Linkki kyselylomakkeeseen tästä. Vastaukset 15.11. mennessä osoitteeseen mariakatariina.rahkala(at)saunalahti.fi.


Kannattaa vastata itse, sillä ulkopuolisten arviot eivät ole aina luotettavia

Agilitykilpailut sujuivat mukavan talvisissa merkeissä

MySeRa järjestämistä agilitykisoista jäsenilleen tuli yllättäen lumikisat, mutta silti kaikki sujui hienosti, hevoset ja ponit iästä riippumatta toimivat upeasti uusissa tilanteissa. Nuorimmat osallistujahevoset vasta 2v ja lisäksi Marrun "pikku" Katriina kävi rataan tutustumassa. Lähtöjä oli kaikkiaan 14 kpl. Tehtävinä oli pujottelua, esteitä, paalien väliin peruutusta, ravipuomeja, lavallenousu, pressun päällä käynti ja renkaaseen jalan laitto, lisäksi halukkaat saivat harjoitella hapsuverhon alta kulkua, sitä ei voitu laittaa kisaan kun osallistujien koko vaihteli 84cm - 170cm. Kiitos Marrulle kentän lainasta.

handler		hevonen		virheet		aika		sijoitus
Muut-luokka
Suvi		Selma				1,35		3.
Katja		Fantsu		4		2,13		
Marru 		Hipsu		4		3,16		
Malla		Vallu		POISSA				
Kikka		Omppu				2,4		5.
Piia		Lilja		4		2,06		
Juhani		Selma				1,19		1.
Hanna-Leena	Vappu				1,34		2.
Suvi		Lilja		8		2,18		
Marru 		Pulli				2,07		4.

15v. ja alle - luokka 
Elvira		Masa				1,55		2.
Neea		Pulli		4		2,32		
Laura		Selma				1,34		1.
Milka		Fantsu		4		1,43		
Laura		Lilja		8		2,57	

Matkaratsastuskilpailuiden tulokset ja kuvia

MySeRa:n ja Pegasoksen järjestämät alue- ja seuratason matkaratsastuskilpailut saivat paljon kiitosta Reittejä kehuttiin jopa maan parhaiksi, mikä näkyikin huimina keskinopeuksina. Kokonaisuudessaan 26 ratsukkoa starttasi päivän aikana, mukana oli väkeä SM-tasolta ensikertalaisiin. Neljä eri sanomalehteä teki jutun kisapäivästä, joten lähipäivinä saamme lukea lisää tapahtumista. Kuvasatoa löytyy kansiosta http://suvin.otokset.fi/kuvat/Vuosi+2012/Matkaratsastus/, kuvaajana Suvi Lerkki.

Tulokset:
Luokka 1 - Tulokset - Eläinlääkärin palkinto Nea Mickelsson ja Solomonas ox

luokka 2 - Tulokset - Eläinlääkärin palkinto Johanna Valmunen ja Liptonella

Luokka 3 - Tulokset - Eläinlääkärin palkinto Mia Virtanen ja Hovin Lordi

luokka 4 - Tulokset - Eläinlääkärin palkinto Päivi Mäkelä ja Turon Ujellus

Seuralaisille agilitykilpailut 28.10.2012

MySeRan järjestää seuralaisilleen ponien ja hevosten agilitykilpailut 28.10 klo 11 Marrun kentällä (Järvenkalliontie 185, Mynämäki). Tervetuloa jäsenet kilpailemaan ja ihan vain kokoontumaan seuran kesken.

Lisätiedot tapahtumasta saa Lerkin Leilalta os. llerkki@gmail.com.

Matkaratsastuskilpailujen osallistujalista sekä kilpailijatiedoite

6.10. järjestettäviin matkaratsastuskilpailuihin ilmoittautui mukavan kokoinen joukko kilpailijoita, toivotaan kisapäivällä hienoa ilmaa sekä loistavaa kisatunnelmaa.

osallistujalista: http://mysera.net/matka2012os.pdf

kilpailijatiedote http://mysera.net/matka2012kilp.pdf

Esteratsastuksen aikuismestaruus MySeRalaiselle Marrulle!

Maria-Katariina Rahkala hevosella Hispano LV on vuoden 2012 alueen aikuismestari esteratsastuksessa! Koko seura onnittelee Marrua menestyksestä. Marru ja Hispano siis suorittivat tuplanollana 70cm esteradan jossa arvosteluna oli AM5 ja yhteensä osallistujia 13kpl.


(Kuva MySeran kesällä järjestämistä kilpailuista)

Milka Kaitasen kisamenestys jatkuu

Milka kilpaili Salossa alue-estekilpailuissa tuoden kotiin kaksi ruusuketta hevosellaan Libre Z, Lisäksi Milka starttasi hevosella Whisper saaden ensimmäisestä vaiheesta 4 vp. Lisää tuloksia Täällä.

Matkaratsastuskilpailujen kutsu julki

Mysera järjestää yhteistyössä ratsastusseura Pegasoksen kanssa matkaratsastuksen aluekilpailut la 06.10.2012 Krouvinnummella Laitilassa.

Lisätietoa kutsusta: http://mysera.net/Laitila0610.pdf. Jos kutsu ei aukea, ota yhteyttä suvitsu@gmail.com.

HUOM! Kutsussa ollut väärä sähköpostiosoite, jos olet ilmoittautunut ennen 7.9. uusithan ilmoittautumisesi osoitteeseen mariakatariina.rahkala@saunalahti.fi.

Kotiin tuomisia kansallisesta poninäyttelystä 18-19.8.

MySeraan kuuluvan Lerkin perheelle 18-19.8. järjestetty kansallinen poninäyttely Vermossa oli onnistunut. Perheen 2-vuotiaat ponit Tigerlily ja Streamside Elle palkittiin lauantaina molemmat rotukehissä I-palkinnoin ollen luokissaan toisia.

Menestys jatkui sunnuntaina kun perheen uusin tulokas 27.5.2012 syntynyt shetlanninponivarsa tuotti positiivisen yllätyksen kasvattajalleen ja omistajilleen ollen shetlanninponien tamma maitovarsojen luokkavoittaja ja saaden I-palkinnon. Alba Nana valittiin myös näyttelyssä koko näyttelyn parhaaksi shetlanninponivarsaksi.


(ensimmäisen kuvan © AE , toisen © Laura Merisaari ja viimeisen © Sara Karhu)

Milka Kaitasen kisamenestys jatkuu

Milka kilpaili Salossa alue-estekilpailuissa tuoden kotiin kaksi ruusuketta hevosellaan Libre Z, Lisäksi Milka starttasi hevosella Whisper saaden ensimmäisestä vaiheesta 4 vp. Lisää tuloksia Täällä.

Estekilpailujen tulokset!

Estekilpailu päivä sujui hienosti, kiitos kaikille toimihenkilöille ja kisaajille.

Tulokset

Vakka-Cup pisteitä saivat poniratsukot:

Maikki Lahtinen - Melika - 10p
Ona Siivonen - Juliette Perfection - 8p
Aida Suomi - Robin - 6p
Jessica Virtanen - Pocahontas II - 5p
Sofia Kinnunen - Forsythia - 4p


sekä hevosratsukot:

Juulia Erkkilä - Helppo-Heikki - 10p
Niina Rautiainen - Chupito M - 8p
Nea Siivonen - My Sweet Gwendoline - 6p
Teija Kuparinen - Puteri - 5p
Miia Ylitalo - Peppiano - 4p
Essi Romppainen - Vegeterianka - 3p
Erja Nieminen - Jussilan Heartbreaker - 2p
Heidi Sainala - Ladycruiser - 2p

Kuvia luokista 1-3 löytyy osoitteesta http://suvin.otokset.fi/kuvat/Vuosi+2012/mysera+este+4.8.2012/.

Estekilpailujen lähtölistat!

Estekilpailuihin saatiin hienosti lähtöjä ja toivotaankin reipasta ja aurinkoista kilpailupäivää lauantaiksi.

Lähtölistat

Aikataulu on ohessa, mutta huomaattehan että se on alustava ja mahdolliset poisjäännit nopeuttavat sitä. Olethan siis ajoissa paikalla!

Luokka I klo 10.00
Luokka II klo 10.45
Luokka III klo 12.15
Luokka IV klo 13.30

Paikalla on myös hevostarvike myyntiä Hevostarvike Houkutuksen sekä hevostarvikekirpputorin muodossa, lisäksi paikalta löytyy maittava buffetti. Tervetuloa kaikki kilpailijat sekä katsojat!

Milka Kaitanen menestynyt kisoissa

Jumping Kemiössä lauantai 14.7. Milka kilpaili hevosellaan Libre Z ja pärjäsi hienosti.
Aluederby Prix de Ramirent 100cm AM5 :: 0/8vp 12.sija :: (18 sijoittui) 70 lähtijää
100cm A.2.0 :: 0vp 15.sija :: (14 sijoittui) 53 lähtöä


© Fotomedia

Estekilpailujen kutsu julki

Mysera järjestää esteratsastuksen seurakilpailut lauantaina 4.8.2012 Mynämäen Karjalan Vehmalaisten urheilukentälle kello 10.00 alkaen.

Lisätietoa kutsusta: http://mysera.net/este4812.pdf. Jos kutsu ei aukea, ota yhteyttä suvitsu@gmail.com.

Näyttelymenestystä rotunäyttelyssä!

MySeRalaisen Suvi Lerkin omistama new forest tamma loisti Teivossa 14.7. järjestetyssä new forestien rotunäyttelyssä. Nuori Tigerlily keräsi saaliikseen britti tuomarilta I-palkinnon lisäksi myös luokkavoittaja sijoituksen sekä VSP-nuori palkinnon. Tamma nähdään jälleen 18.8. Vermon kansallisessa poninäyttelyssä, toivotaan myös sinne menestystä.

Seuran aloittelevat nuoret kisaajat seurakoulukisoissa

Kirsi Heikkinen (10 v) ja Elina Tamminen (9 v) osallistuivat Littoisten Ratsastajien ja Hannulan tallin seurakoulukilpailuihin 17.6.2012, luokkana LitRan 10-vuotis raviohjelma. Ratsuna tytöillä oli Tiina Gustafssonin omistama shetlanninponi Rudolf.

Tulokset:
7. Kirsi ja Rudolf, pisteet 75, prosentit 62,50%
10. Elina ja Rudolf, pisteet 73, prosentit 60,83%

Lisää varsoja

Heidi Leimuranta-Lassilan odotus palkittiin orivarsalla Valar's Quileute, Nysse syntyi 28.5.2012.

Seuratakit tilaukseen + seuralisenssit

Seuratakit tilattavissa, asiasta infottu sähköpostilla. Jos et ole ks. sähköpostia saanut ota yhteyttä llerkki@gmail.com

Seuralisensseistä tietoa: http://www.ratsastus.fi/ratsastajan_kilpailuluvat

Lisää varsoja

Maria-Katariina Rahkalan Aigul-Mele varsoi 17.5. reippaan tammavarsan oriista Sultan-Girei. Varsa on Suomen kolmas ahatekintamma äitinsä ja mummonsa lisäksi.

Kyvyt esiin tapahtuma sujui hyvin

Myseran järjestämät kyvyt esiin karsinnat sujuivat molemmat hyvin, paikalla oli todella hienoja nuoria hevosia. Kuvia löydät täältä: http://mysera.kuvat.fi/kuvat/Kyvyt+Esiin+2012+karsinnat/.

Myseran järjestämistä karsinnoista finaaleihin pääsivät:

2v-Esteet:
Gold Meadow´s Chimera;
Fantacy
Valar`s For Voluptas

2v askellajit
Bercerac
ST Faitfull Funny

3v esteistä ei ketään

3v askellajit
Gristo

Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.ratsujalostusliitto.fi/tapahtumat2/kyvyt_esiin/paikkakuntakohtaiset-tulokset-202/.

Match show tulokset!

Kiitos kaikille osallistuneille ja muille paikalla olleille mukavasta päivästä. Hyvin viihdyitte koleasta säästä ja aikataulun venymisestä huolimatta. Näyttelyssä nähtiin todella hienosti valmisteltuja hevosia ja poneja, oli kyllä hieno katsella


BIS I Lord Malcom, irlannincob ori
BIS II Magic Phantom, ratsuponi tamma
BIS III Pin Rock's Pavarotti, FWB ori

Paras new forest Jussilan Heartbreaker
Paras tupsujalka Lord Malcom
Paras ratsuponi/wpb Ranrock Kayama
Paras veteraani (yli 18v.) Melex O (25v.)
Paras shetlanninponi Millbays Myntton
Paras suomenhevonen Pumpuli Salama
Paras connemara Streamside Elle
Paras gotlannin russ Vhirka
Tuomarin erikoispalkinto Vegeterianka
Paras juniorhandler Mia-Laura Merisaari - Junibackens Zoya

lk 1.
lkv I Magic Phantom
lkv II Millbays Myntton
lkv III Ranrock Kayama


lk 2.
lkv I Lord Malcom
lkv II Vegeterianka
lkv III Liza Bar


lk 3.
lkv I Pin Rock's Pavarotti
lkv II Streamside Elle
lkv III Pumpuli Salama

Koko näyttelyssä punaisen saivat:
B.M. Toscana
Daisy Dee
Espen Escalido G
H.H. Alladin
Hillalehdon Piirto
Jussilan Heartbreaker
Kaitaisten Viljami
Lord Malcom
Magic Phantom
Millbays Myntton
Murun Mainio
Pin Rock's Pavarotti
Pumpuli Salama
Puutarhan Basilica
Ranrock Kayama
Siruleena
Streamside Elle
Summer Zoot
Torpan Rosie
Vallab
Vegeterianka
Weston High-Level

ja sinisen:
Brianna
Bordley House Sir Percival
Dalgårds Darky
Dream's Valborg -> nousi punaisten kehään
Dream's Vevina
Fairytale Butterfly
Hot Proof
Jemina
Koivikon Leopold
Lissun Leevi
Liza Bar -> nousi punaisten kehään
Melex O
Mistral's Matinea
Moonstruck's Mayday -> nousi punaisten kehään
Rose's Victoria
Sandbackas Fuchsia
SMK Celsius
Sunny Pocahontas
Wasaborg's Muffin
Veeran Valkea
Vhirka -> nousi punaisten kehään
Junibackens Zoya

Kuvia tulee osoitteeseen http://suvin.otokset.fi, kunhan saan ne muokattua. Päivän aikana tuli n. 1500 kuvaa otettua, joten muokkaus kestää hieman.

Seuralaisten ensimmäinen varsa syntynyt!

Maria-Katariina Rahkalan odotus palkittiin kun Valley River xx synnytti 29.4.2012 komean orivarsan oriista Sultan-Girei. Onnea varsasta ja voimia tamman kuntoon saamiseen.

Match Show:n osallistujat, aikataulut sekä viime hetken ohjeet

Näyttelyyn ilmoittautui yhteensä 46 hevosta ja ponia, joista suurin osa osallistuu poniluokkaan. Alla olevat aikataulut ovat suuntaa-antavia ja joustavia, joten olethan viimeistään puolta tuntia ennen luokkasi arvioitua alkamisaikaa paikalla. Poisjäännit nopeuttavat aikataulua.

Kutsusta poiketen, näyttelypaikan osoite on Opintie 35, Mynämäki. Paikalle on opasteet, joten jokainen varmasti löytää perille.

Ponien esittämisjärjestys on sama kuin järjestys alla olevassa listassa.

lk. 1. ponit alkaa n. klo 10.00

1.	Blenda Princess POISSA
2.	Daisy Dee
3.	Dream's Valborg
4.	Dalsgårds Darky
5.	H.H. Alladin
6.	Jemina
7.	Jussilan Heartbreaker 
8.	Lissun Leevi
9.	Magic Phantom
10.	Ranrock Kayama
11.	Dream's Vevina
12.	SMK Celsius
13.	Torpan Rosie
14.	Vhirka
15.	Vinja POISSA
16.	B.M. Toscana
17.	Mistral's Matinea
18.	Millbays Myntton
19.	Moonstruck's Mackay
20.	Weston High-Level

Luokan jälkeen jaetaan seuraavat erikoispalkinnot: paras ratsuponi/wpb tamma (astutus), paras new forest, paras Gotlanninruss. Lisäksi luokasta valitaan luokan paras shetlanninponi ja tupsujalka, jotka jatkavat ennen BIS-kehää tapahtuvaan näyttelyn parhaan shetlanninponin ja tupsujalan valintaan.


lk. 2. hevoset alkaa n. klo. 12.00

21.	Hot Proof
22.	Murun Mainio
23.	Melex O
24.	Lord Malcom
25.	Summer Zoot
26.	Sunny Pocahontas
27.	Hiliri POISSA
28.	Liza Bar
29.	Vegeterianka
30.	Vallab
31.	Veeran Valkea
32.	Espen Escalido G
33.	Bordley House Sir Percival

Luokan jälkeen palkitaan paras veteraani (yli 18v.), Kehään pyydetään myös veteraanit poniluokasta. Lisäksi valitaan luokan paras suomenhevonen ja tupsujalka jatkamaan BIS-kehään ennen olevaan näyttelyn parhaan suomenhevosen ja tupsujalan valintaan.


lk. 3. Nuoret alkaa n. klo 13.20

34.	Hillalehdon Piirto
35.	Brianna
36.	Fairytale Butterfly
37.	Puutarhan Basilica
38.	Illuminati
39.	Kaitaisten Viljami
40.	Koivikon Leopold
41.	Pin Rock`s Pavarotti
42.	Rose's Victoria
43.	Sandbackas Fuchsia
44.	Siruleena
45.	Streamside Elle
46.	Wasaborg's Muffin
47.	Pumpuli Salama
48.     Junibackens Zoya

Luokan jälkeen palkitaan paras connemara. Lisäksi luokasta valitaan luokan paras suomenhevonen, shetlanninponi ja tupsujalka, jotka jatkavat ennen BIS-kehää tapahtuvaan näyttelyn parhaan suomenhevosen, shetlanninponin ja tupsujalan valintaan.

BIS-kehän ja loppujen erikoispalkintojen jaon arvioitu alkamisaika on klo 14.40. Kehä aloitetaan jakamalla erikoispalkinnot paras tupsujalka, shetlanninponi ja suomenhevonen sekä juniorhandler (alle 16v.) ja tuomarin erikoispalkinto.

Ilmoitathan kansliaan ilmoittautuessasi, jos esittäjä on alle 16v. ja osallistuu ennen BIS-kehää tapahtuvaan juniorhandlerin valintaan.

Näyttelypaikalla myös hevostarvikekirppis sekä rehumyyntiä! Rehumyynnin hoitaa Heidi Leimuranta-Lassila ja rehumerkkinä Pavo http://www.pavorehut.fi/index.php?sivu=etusivu

Match Show 5.5.2012

Mynämäen Seudun Ratsastajat ry järjestää Mynämäen Aseman koulun kentällä match show:n 5.5.2012. Kaikki joukolla mukaan, 50 ensimmäistä mahtuu mukaan. Lisätiedot kutsussa: http://mysera.net/ms5512.pdf

Ilmoitathan jos et saa kutsua auki, voin lähettää sen myös sähköpostilla. os. suvitsu@gmail.com.

Kutsuun lisäten erikoispalkinnoin palkitaan rotujensa parhaat seuraavista roduista: new forest, connemara, gotlanninruss ja shetlanninponi. Kiitos rotuyhdistyksille palkinnoista!

Tupsujalat RY palkitsee päivän parhaan tupsujalan raha- ja tavarapalkinnoin!

Mätsärissä 23.4. mennessä 26 ilmoittautunutta, joten tilaa on. Lisäksi kovasti kaivattaisiin new forest ponia osallistumaan, palkinto olisi tiedossa, muttei yhtään ks. rodun ponia ilmottautunut.

Match show'n yhteydessä hevostarvikekirppis

Lojuuko nurkissasi vanhoja varusteita joille ei ole käyttöä, onko lapsesi kasvanut ratsastusvaatteistaan yli. Nyt voit tuoda hevostarvikkeesi myyntiin mätsärin yhteydessä olevaan hevostarvikekirppikseen. Ja toki tulla myös paikalle katsomaan, josko kassin pohjalle takertuisi jotain uusvanhaa.

Myyntilistan saa jokainen halukas sähköpostitse tilaamalla sen osoitteesta a.t.backman@gmail.com.
Jokainen listan tilannut saa oman myyntinumeron,joka liitetään hinnan kanssa tuotteeseen esim. teipillä tmv. Jokainen hinnoittelee myytävät tuotteet itse ja tuo paikalla mätsäri aamuna. Paikkamaksu on 3€ ja tuotot tulevat Myseralle.

Harkitsetko hevosen ostoa?

Metsämäen raviradalla, Ravintola Metsämäen yläkahviossa järjestetään torstaina 3.5. klo 18.00 infotilaisuus hevosen/ ponin hankinnasta.
Paikalla tietoa jakamassa pitkän linjan hevosnainen Marianna Paavolainen ja Suomen Hippoksessa tuontiratsujen rekisteröintejä hoitava Mirka Kivelä.

Tilaisuuden hinta 10 e sis. kahvin ja pullan.

Ennakkoilmoittautuminen (30.4. mennessä) ja tiedustelut: hevosjalostusliitto@turunhippos.fi.

Tilaisuuden järjestää Länsirannikon shettikset/ Suomen Shetlanninponiyhdistys Ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry.

Suomen New forestin poniyhdistyksellä 2 kampanjaa

Suomen New Forest –poniyhdistyksellä on 2 Kampanjaa jäsenistölleen vuodelle 2012.

1. Kilpaponit (nauha kampanja)
Tällä kampanjalla on tarkoitus tavoittaa mahdollisimman monia New Forest -poniratsukoita, jotka kilpailevat alue- sekä kansallisella tasolla.

2. Jäsenmatka New Forestiin
Kilpailu toteutetaan yhteistyössä The New Forest Pony Breeding & Cattle Society (NFPB&CS) kattojärjestön tuella. Osallistumisoikeus kilpailuun on Suomen New Forest -poniyhdistyksen jäsenillä.

Lisätietoa kampanjoista löydät mainoksista: http://mysera.net/nf1.pdf / http://mysera.net/nf1.pdf

Sääntömääräinen vuosikokous

Mynämäen Seudun Ratsastajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 13.3 klo 18 Mietoisten Osuuspankin kerhohuoneessa, Kirkkotie 128 Mietoinen.

Tervetuloa mukaan mahdollisimman runsaslukuisina, tilaisuudessa kahvi yms tarjoilu.

harjoituskilpailut 18.02.2012 lähtölistat

Lauantain estekisojen lähtölistat on lähetetty osallistujille. Jos et ole saanut listoja tai on jotain muuta kysyttävää, ota yheyttä 050 3049308/Heidi

Esteratsastuksen harjoituskilpailut 18.02.2012

Tervetuloa Mynämäen Seudun Ratsastajat ry. järjestämiin esteratsastuksen harjoituskilpailuihin 18.2.2012 Heli Junnilan maneesille Taivassaloon kello 10.00 alkaen. Kutsusta löytyy tarkempaa tietoa ja ohjeistusta. Kutsu (pdf) & kutsu (doc)

Vuoden kisapäiviä lyöty lukkoon!

Mysera järjestään tänä vuonna niin match shown (5.5.2012), harjoitusestekisat (21.1.2012) ja matkaratsastuskisat (6.10). Näistä kolmesta on päivät lyöty jo lukkoon. Lisäksi suunnitteilla on pitää seuraestekisat ja seurakoulukilpailut joiden paikka ja aika on vielä avoin.

Mysera ja Valkür järjestävät sääntökoulutuksen

Sääntökoulutukseen osallistumisesta on ilmeisesti ollut hämminkiä, joten huomaattehan että ao. kutsu on tarkoitettu myseran seuralaisille. Tapahtuman virallinen kutsu löytyy Valkürin sivuilta osoitteesta: http://www.ratsastusseuravalkyr.com/Ajankohtaista_files/SAANTOKOULUTUS.pdf. Pahoittelemme epäselvyyttä.

Tapahtuma keskiviikkona 8.2 kello 18.00 Mynämäen op:n kerhohuoneessa

Koulutus on todellakin tarkoitettu ihan kaikille kilpailijoille, ihan pikkusille harjoituskisoihin osallistujista alue- ja kansallisiin kisoihin osallistuviin.

Se pitää sisällään tietoa miten kisoissa käyttäydytään, miten kisasäännöt oikein menevätkään yms

Kurssimateriaali löytyy SRL:n sivuilta, kopioita on mahdollisuus saada myös paikan päällä jos ette pysty itse tulostamaan. http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/
embeds/ratsastajainliittowwwstructure/31544_kisaopas2011_netti.pdf Tämä opas ja muita juttuja löytyy http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot.aspx, kannattaa tutustua.

Kouluttajana jäsenemme Kirsi Siivonen.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu joten ennakkoilmoittautuminen 6.2 mennessä olisi suotavaa, llerkki@gmail.com taikka 050 5334735

Sääntökoulutus on MySeRan jäsenille ilmainen (ps. muista maksaa jäsenmaksu)

Esteratsastuksen harjoituskilpailut Lähtölistat

lähtölistat lähetetty osallistujille sähköpostilla. Jos et ole saanut postia tai muuta kysyttävää, 050 3049308/Heidi

Kilpailut alkavat klo 10.00. Ensimmäisen ryhmän verryttely klo 9.45. Tervetuloa!

Esteratsastuksen harjoituskilpailut 21.01.2012

Tervetuloa Mynämäen Seudun Ratsastajat ry. järjestämiin esteratsastuksen harjoituskilpailuihin 21.1.2012 Heli Junnilan maneesille Taivassaloon kello 10.00 alkaen. Kutsusta löytyy tarkempaa tietoa ja ohjeistusta. Kutsu (pdf) & kutsu (doc)

Vuoden kisapäiviä lyöty lukkoon!

Mysera järjestään tänä vuonna niin match shown (5.5.2012), harjoitusestekisat (21.1.2012) ja matkaratsastuskisat (6.10). Näistä kolmesta on päivät lyöty jo lukkoon. Lisäksi suunnitteilla on pitää seuraestekisat ja seurakoulukilpailut joiden paikka ja aika on vielä avoin.

Seuramatka Tallinna Horse Show:hun

Mysera järjestää seuramatkan Tallinna Horse Show:hun vuonna 2012 (tai mahdollisesta vasta keväällä 2013). Jokainen seuralainen on oikeutettu saamaan matkasta alennusta. Jokaisesta Myseraan kilpailuun talkootyöläiseksi osallitumisesta saa 10€ alennusta matkasta, eli siis 10€/kilpailu. Huomaathan että alaikäisille on tultava huoltajat mukaan!

Lisätietoa tulossa myöhemmin. Huom! seuramatkaa joudutaan siirtämään, koska tallinna horse show osuu juuri järjestämässä oleviemme matkaratsastuskisojen päälle. Hallitus miettii uutta kohdetta/ajankohtaa ja ilmoittelee siitä jatkossa lisää.

Seuratakit

Mysera tilaa tänä vuonna seuratakit. Asiasta infotaan lisää myöhemmin.

Jos kuitenkin tiedät hyvän takin ja paikan josta tilata niitä tai paikan jossa tehdään brodeerauksia siististi ja halvalla, ota yhteyttä seuran hallitukseen.

Ajankohtaista - päivityksistä

Jokainen seuralainen on oikeutettu saamaan erilaisia kuulumisia kisoista ja valmennuksista tai omia kokemuksia tapahtumista seuran sivuille ajankohtaista osioon. Jos haluat tekstisi tänne ota yhteyttä suvitsu@gmail.com. Myös kuvat tapahtumista ovat suotavia, mutteivät pakollisia.

Hyvää uuttavuotta 2012 kaikille seuralaisille

Mysera toivottaa kaikille jäsenistölleen onnea ja menestystä vuoden kisoihin ja muihin tapahtumiin. Toivottavasti saamme paljon positiivisia menestyskertomuksia julkaistavaksi tänä vuonna tänne seuran ajankohtaista sivulle!

Ajankohtaista vuodelta 2011 ja sitä aiemmilta vuosilta