SRL-vakuutus


Kaikilla SRL:n jäsenmaksun maksaneilla on jäsenetuna niin sanottu SRL-vakuutus eli Lähitapiolan urheiluvakuutus. MySeRan jäsenluokissa SRL-vakuutus sisältyy jäsenyysluokkiin:

 1. MySeRa + SRL juniorijäsen
 2. MySeRa + SRL seniorijäsen
 3. Perhejäsen MySeRa + SRL juniori
 4. Perhejäsen MySeRa + SRL seniori

MySeRan kannatusjäsenelle ei siis kuulu Lähitapiolan urheiluvakuutusta, joten huolehdithan, että vakuutuksesi on voimassa muuta kautta.

SRL-vakuutus on voimassa liiton ja sen jäsenten järjestämissä ratsastus- ja valjakkokilpailuissa Suomessa ja ulkomailla. Vakuutus on voimassa ratsastajilla, mutta myös toimihenkilöillä ko. tapahtumissa. Olet SRL-vakuutuksen piirissä myös ratsastusleireillä ja yleisesti hevostallialueella.

SRL-vakuutus on voimassa:

 • liiton ja sen jäsenten järjestämissä ratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa ja polocrosse-toiminnassa Suomessa ja ulkomailla
 • koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä ratsastus- ja valjakkoajotoimintaan liittyen. Lisäksi vapaa-aika leirillä kuuluu vakuutuksen piiriin, tällöin sovelletaan vakuutusehtojen urheilurajoitusehtoja (ehtokohta 4.3.2: korvausta ei makseta jos vamma on syntynyt ns. vaarallisessa lajissa kuten esim. kiipeilyssä, laitesukelluksessa tai kamppailulajissa)
 • toimitsijatehtävissä kilpailuissa ja harjoituksissa
 • hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä sekä harrastettaessa ratsastusta ja valjakkoajoa
 • hevostallialueella
 • ratsastuskoulujen, harrastetallien ja liiton seurojen järjestämässä ja valvomassa hevoskerhotoiminnassa
 • Horsebic-liikuntatuntien aikana

Lisäksi SRL:n vakuutus on voimassa edellä mainittuihin tilaisuuksiin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Suomen Ratsastajainliiton vakuutus on voimassa myös ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Suomen Ratsastajainliitto – vakuutus seuran talkooporukalle

Talkooporukalle on olemassa erillinen Suomen Ratsastajainliitto -vakuutus. Ratsastusseurojen, ratsastuskoulujen ja harrastetallien sekä yksityistallien vapaaehtoistyöntekijät eli niin kutsuttu talkooporukka on vakuutettu erillisellä vakuutuksella. Suomen Ratsastajainliiton sivuilta löytyy yksilöidyt vakuutusnumerot, näissä on mainittu myös Suomen Ratsastajainliitto -vakuutus talkoohenkilöille. Vahingon sattuessa vakuutusnumeron ilmoittaminen nopeuttaa Suomen Ratsastajainliitto -vakuutuksen käsittelyä.

SRL-lisävakuutus

Suomen Ratsastajainliitto tarjoaa LähiTapiolan kanssa jäsenilleen myös laajennetun lisävakuutuksen. SRL-lisävakuutus on vapaaehtoinen.

SRL-lisävakuutus sisältää lisäetuja:

 • Tapaturman hoitokuluja korvataan jopa 10 000 euroa tapaturmaa kohden.
 • Lääkärin määräämää fysikaalisen hoidon korvattavuutta on rajattu 1.1.2014 alkaen. Lisävakuutuksesta korvataan leikkaus- ja kipsaushoidon jälkihoitona lääkärin määräämä fysikaalinen hoito (max. 10 kertaa). Muissa tilanteissa fysikaalista hoitoa ei korvata.
 • Ensimmäiset ortopediset sidokset, esimerkiksi nilkka- tai polvituki, korvataan.
 • Varusteiden jälleenhankintakustannukset korvataan, jos niiden leikkaaminen on välttämätöntä tapaturman hoitamiseksi. Korvaus on enintään 500 euroa. Kypärän osalta suurin korvaussumma on 100 euroa.
 • Vapaaehtoisen SRL lisävakuutuksen korvaus tapaturmaisen kuoleman osalta on 10.000 euroa. Korvaus täydestä pysyvästä invaliditeetista on 20.000 euroa.

SRL-lisävakuutuksessa ei ole omavastuuta. Laajennetun SRL vakuutuksen saa SRL:n täys- tai perhejäsen tai Green Cardin omaava henkilö. MySeRan kannatusjäsenet eivät siis voi ottaa SRL-lisävakuutusta.

Lisätietoa SRL-vakuutuksesta ja SRL-lisävakuutuksesta löytyy Suomen Ratsastajainliiton sivulta. MySeRa ei vastaa mahdollisesta virheellisestä tiedosta, tarkistathan siis päivitetyn tiedon SRL:n omilta sivuilta. Jos et ole vielä jäsen, kysy lisää ja liity jäseneksi!

 

(Lähde: Suomen Ratsastajainliitto 10/2016)