Ratsastus-kilpailut ja koulutukset

sekä muu aktiivinen toiminta

MySeRa järjestää aktiivisesti toimintaa jäsenilleen ja muille alueen hevosharrastajille.

Toiminta keskittyy luonnollisesti Mynämäen seudulle ja muualle Varsinais-Suomen alueelle, mutta järjestämme retkiä myös muualle Suomeen. Tavoitteena olisi järjestää myös seuran yhteinen retki esimerkiksi Tallinnaan Horse Show:ta katsomaan.

Toistaiseksi toimintaamme on kuulunut esimerkiksi I-tason ratsastuskilpailut, näyttelyt ja match show:t, junioritoiminta, kurssit ja koulutukset sekä pikkujoulut ja illanvietot.

Ajankohtaiset kilpailut ja tapahtumat löydät tapahtumakalenterista!

I-tason ratsastuskilpailut ja leikkimielinen poniagility

Mynämäen Seudun Ratsastajat ry järjestää pääsääntöisesti vain I-tason ratsastuskilpailuja eli entisiä harjoitus- ja seuratason kisoja. Toimintaan kuuluu niin este- ja kouluratsastuskilpailut kuin tehtäväradat ja näyttelytkin. Seuran keskuudessa suosiota on saanut myös leikkimieliset poni- ja hevosagilitykilpailut.

MySeRan vahvuutena kilpailuiden järjestämisessä on aktiivisten jäsenten lisäksi hyvin avuliaat yhteistyökumppanit ja upeat kalustot. MySeRa on talkoovoimin rakentanut omat kouluaidat ja estekaluston. Ratsastusseuran jokakesäisiin estekilpailuihin kuuluu vakiovarusteena esimerkiksi hauskat Lehmä- ja Tikru -johteet.

Ratsastuskilpailuiden säännöistä voit lukea tarkemmin Suomen ratsastajainliiton sivuilta. I-tason este- ja koulukisoihin ilmoittaudutaan nykyään myös SRL:n kautta Kipassa. Kilpailukutsuista löytyy tarkemmat ohjeet ilmoittautumisiin.

Ratsastuskilpailut Mynämäki | Tutustu MySeRan toimintaan

Vakka Cup

MySeRa on jo useita vuosia ollut mukana järjestämässä Vakka Cup -sarjakilpailua yhdessä muiden alueen seurojen kanssa. Vakka Cup on seuratason sarjakilpailu, jossa ratsastetaan kaksi osakilpailua ja finaali sekä koulu- että esteratsastuksessa. Molemmissa lajeissa kilpaillaan erikseen. Lisätietoa Vakka Cupista löydät osoitteesta www.lailanet.fi/vakkacup.

Mynämäki Pokaali

Mynämäki Pokaali on Mynämäen Seudun Ratsastajat ry:n järjestämä kilpailu, jolla pyritään kannustamaan nuoria ratsastajia mukaan kilpaurheiluun. Ratsastuskilpailut koostuvat kahdesta osakilpailusta, joista toinen kilpaillaan esteratsastuksessa ja toinen kouluratsastuksessa. Mynämäki Pokaali on avoinna kaikille alueen p oni- ja junioriratsukoille.

Mynämäki Pokaali on ensimmäisen kerran järjestetty vuonna 2009, jolloin kilpailussa järjestettiin kaksi eri sarjaa, ponit ja juniorit sekä hevoset. Vähäisen osallistuja määrän ja muiden epäselvyyksien vuoksi vuodesta 2010 lähtien Mynämäki Pokaali on tarkoitettu kannustamaan nuoria kilpailemaan ja onkin avoin vain 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille ratsastajille.

Mynämäki Pokaalin osakilpailujen luokat eivät ole valmiiksi määriteltyjä, vaan osakilpailujen vaatimustaso selviää aina kyseisen vuoden alussa. Tällä hetkellä Mynämäki Pokaali on tauolla.

Koulutukset, kurssit ja luennot

Ratsastusseura toimii aktiivisesti yhteistyössä eri eläinlääkäreiden, kengittäjien ja muiden asiantuntijoiden kanssa järjestäen monipuolisia luentoja ja koulutuksia. Jäsenten toivomuksesta tähän mennessä on järjestetty esimerkiksi kengityskurssi, jossa osallistujat pääsivät tositoimiin ammattilaisen opastuksella. Erilaiset eläinlääkärin luennot ovat olleet myös suosittuja, kuten hevosen ensiapu ja oikeaoppinen ruokinta.

Seuran jäseniltä toivotaankin lisää ideoita, mistä haluatte jatkossa kuulla lisää ja mitkä asiat mahdollisesti tarvitsevat kertausta. Toki kurssit ovat avoinna kaikille kiinnostuneille, ratsastusseuran jäsenyys ei tässä kohtaa ole välttämätön.

Junioritoiminta

Mynämäen Seudun Ratsastajien jäseniin kuuluu monia juniori-ikäisiä ratsastajia sekä innokkaita heppatyttöjä ja -poikia. Seura haluaa tarjota näille tulevaisuuden lupauksille mahdollisimman kattavat puitteet harrastamiseen ja turvalliseen hevostoimintaan.

Jäsenistämme löytyy innokkaita SRL:n kouluttamia Heppakerhon ohjaajia, joiden opastuksella lapset ja nuoret voivat oppia hevosen käsittelytaitoja. Heppakerho on jäsenille ilmainen ja siellä harjoitellaan esimerkiksi hevosen harjausta, varusteiden laittoa ja ruokintaa. Ennen kaikkea heppakerho on lapsille hauskaa ajanvietettä ja muiden samanhenkisten kanssa leikkimistä.

Heppakerhon lisäksi junioritoimintaan kuuluu esimerkiksi keppihevosnäyttelyt ja -kilpailut. Vuonna 2009 MySeRa oli mukana Helsinki International Horse Show:n kepparinäytöksessä. Kysy lisää junioritoiminnasta Nuorisovastaavalta!


Heppakerho Mynämäki | Mynämäen Seudun Ratsastajat

Pikkujoulut ja illanvietot

Jotta MySeRan toiminta ei olisi täysin hevospainotteista, täytyy mukaan ottaa tietenkin jokavuotiset koko perheen pikkujoulujuhlat sekä erilaiset illanvietot. Pikkujouluissa on tapana kerrata vuoden tapahtumia, tutustua uusiin jäseniin ja palkita aktiivisia seuralaisia. Ja mitä pikkujoulut olisivat ilman riisipuuroa ja muita jouluisia herkkuja.

Mahdollisuuksien mukaan seura järjestää myös erilaisia illanviettoja, kuten koko perheen saunailtoja. Illanvietoissa on saunomisen ja uimisen lisäksi ollut yhteistä ohjelmaa, kuten pihapelejä sekä tietokilpailuja.


Ajankohtaiset ratsastuskilpailut ja tapahtumat löydät tapahtumakalenterista!

Haluatko mukaan?

Täytä jäsenlomake sivuillamme ja astu mukaan MySeRan toimintaan.